tisdag 26 juli 2011

Recept på en "Delikato smörgåsar från Kina"

Nicoles nya favorit ord, när hon snackar om mat är Delikato. Alltså delikat. Detta är dock inget ord som hon slösar med utan något som hon är noga med, när nåt är riktigt gott. Vet inte var hon snappat upp det, men förra gången vi åt (minns tyvärr inte vad jag hade lagat) så var det Delikato från Italien. I dag var det visst Kina som gällde. Jag fråga vad vi skulle ha till mat i kväll och utan att tveka sa hon - Delikato smörgåsar från Kina.

-Okej, vad innebär det?
-Jo mamma, jag har ett recept här, i huvudet och den kommer bli så bra om vi gör rätt. Pekar mot huvudet och tänker efter:

Till Delikato smörgåsar behöver man:

¤Bröd man kan rosta
¤Ostskivor
¤peppar
¤minst 2 gurkskivor
¤ketchup
¤ett stekt ägg
¤stekta korvbitar

"Stoppa brödet i rosten så det blir knaprigt, inget smör då blir det fel!
Där efter väntar du tills den är lagom och lägger på osten och lägger på peppar (pizzakrydda om man vill också.)
Ta minst 2 gurkskivor så det blir nyttigt, gärna så många som får plats, där efter lägg på ett halvt stekt ägg och lägg korvbitarna runt om så det ser ut som en blomma.
Så varsegod att ät!"

-Okej Nicole när passar dessa smörgåsarna?
- Till middag och stor matfest!
-Är du nöjd med ditt recept?
- Ja, mamma, ja sa ju att det skulle bli Delikato från Kina, bra va?
- Ja, det var verkligen jätte gott, säker på att ingen lärt dig detta?
-Nej, jag kan sånt här!
-Du kan visst mästerverk i köket också!
- Va, man kan väl inte måla mat?
-Nej alltså, du gjorde det riktigt bra, gott. Få vi ha fler gånger.
-Mästerverk. Du är knäpp du mamma, man kan ju inte äta mästerverk, bara Delikato!

Tyvärr ingen bild på denna fina blommacka, men gott det var det verkligen!

Inga kommentarer: